Rundreise i Transilvania og Donau deltaet

Romania rundreise 

Bli med på rundreise i Romania som inkluderer vakker natur og spennende kulturhistorie i Transilvania. I det fantastiske landskapet finner du velholdte middelalderbyer, tradisjonsrike kursteder og gamle slott. Vi besøker blant annet slottet Bran, der Vlad III Dracula ifølge legenden skal ha bodd.  Vi besøker også Donau deltaet med sitt fantastiske fugleliv før vi avslutter med sightseeing i vakre Bucuresti.

Dag

Program

1

Oslo – Bucuresti: H. Razvan 3* (www.hotelrazvan.com)

Ankomst Bucuresti der vi blirt tatt imot av vår guide og kjørt til hotellet.

2

Bucuresti – Cozia – Sibiu – Bazna: Bazna House 3* (www.casabazna.ro)

Vi kjører langs elven Olt og krysser Red Tower Pass som ligger på grensen mellom Transylvania og Valachia. Vi stopper ved Cozia-klosteret som er det eldste klosteret i Romania. Klosteret er et eksempel på godt bevart wallachiansk arkitektur, med bysantinsk innflytelse. Typisk for denne stilen er vekslende murstein og steingrupper og utskårne kunstige trapper. Om ettermiddagen har vi en byvandring i Sibiu. Byen var europeiske kulturhovedstaden i 2007 og spilte en viktig økonomisk og politisk rolle i Transylvania gjennom historien. Det lille palasset og Lies bro er bare noen av de arkitektoniske monumentene som vi besøker. Om kvelden kjører vi til Bazna.

3

Bazna – Biertan – Sighisoara – Bazna: Bazna House 3*

I dag blir vi kjent med kulturen til de transylvanske sakserne. Befestede kirker (kombinert borg og kirke) i  Transylvania er blant de mest kjente historiske monumentene til de transylvanske sakserne og de best bevarte i Europa. Kirken ble bygd på innsiden av en stor mur med plass til landsbyens innbyggere.

Etter frokost fortsetter vi til Biertan, hvor vi vil besøke den største befestede kirken fra Transylvania også kjent som residensen til de evangeliske biskopene.

Neste stopp på vår besøksliste er Sighisoara, som har de vakreste og best bevarte barokke middelalderbygningene fra den gotiske renessansen i denne delen av Europa. Byen har en rekke arkitektoniske monumentene som utgjør et velorganisert bygningskompleks av uvurderlig historisk verdi. Blant annet besøker vi Kirken på åsen, Draculas fødested og den tidligere klosterkirken. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Bazna. På ettermiddagen kjører vi hest og kjerre til den befestede kirken Boian. På kvelden har vi middag med folkloreprogram på hotellet.                              

4

Bazna – Mosna – Predeal: H. Piemonte 4* (http://www.hotelpiemonte.ro/)

Om morgenen kjører vi til Mosna der vi besøker den befestede kirken som er en av de vakreste i Transylvania. Kirken har en spesiell arkitekturinkludert et et veldig høyt alter som skal være designet av sønn av den berømte Veit Stoss. Vi fortsetter til Predeal, et kursted som ligger på grensen mellom Wallachian og Transylvania og er den høyestliggende byen i Romania på 1040 meter. Middag på hotellet.

5

Predeal – Prejmer - Harman - Brasov - Bran - Predeal: H. Piemonte 4*

Om morgenen kjører vi til de saksiske befestede kirkene Harman og Prejmer. Kirkene ble, i tillegg til den religiøse praksisen, brukt av lokalbefolkningen som et tilfluktssted ved angrep fra fientlige styrker. På ettermiddagen drar vi på bytur i vakre Brasov. Byen ble grunnlagt på 1200-tallet av ridderne av den tyske orden og var i århundrer et økonomisk og intellektuelt senter for de transylvanske sakserne, som på 1800-tallet utgjorde flertallet av befolkningen. Bytur i sentrum, hvor du vil bli kjent med de viktigste severdighetene: Den svarte kirken med sitt rørorgel (kun fra utsiden), den middelalderske bymuren rundt det gamle sentrum med velholdte middelalderhus, Rådhusplassen, den unike taugaten, Catherine's Gate og den lille skjulte ortodokse kirken i sentrum. På ettermiddagen besøker vi det fantastiske Bran slottet (også kalt "Dracula slott"), i dag et museum. I mellomkrigstiden var slottet residensen til den rumenske dronningen Maria.

6

Predeal – Sinaia – Tulcea: H. Europolis 3* (https://www.europolis.ro)

Om morgenen besøker vi Sinaia-klosteret som ble grunnlagt på 1600-tallet av munker fra Sinai-halvøya. Vi fortsetter gjennom Wallachia til Tulcea. Sent på ettermiddagen har vi cruise i Donau Deltaet med middag om bord.

7

Tulcea – Constanta – Bucuresti: H. Razvan 3*

Avreise fra Tulcea til Constanta og på veien passerer vi badebyene på Svartehavskysten. Bytur i Constanta med Ovidiu-plassen og den ortodokse katedralen. På ettermiddag har vi bytur i Bucuresti med besøk til flotte Village Museum.

8

Hjemreise

Pris: Fra kr 7490,- pr prs

Datoer:

Tor 31.03-Tor 07.04.2022.

Tor 09.06-16.06.2022.

Tor 04.08-11.08.2022.

Tor 20.10-27.10.2022.

Inkludert i prisen er følgende:

  • Tur iht. programmet ovenfor
  • Overnatting i dobbeltrom
  • Frokost og middag
  • Guide
  • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

  • Flybillett t/r Oslo – Bucuresti
  • Tilslutnings fly til Oslo
  • Tips til guide
  • Lunsj i byene