Picos de Europa i Nord-Vest Spania

Picos de Europa

Picos de Europa ligger i Nord-Spania og er et av de flotteste fjellområdene i Europa. Imponerende kalksteins topper, grønne daler, krystallklare elver, blomster enger og barskoger er dette et paradis fotturer. I tillegg til flotte fotturer i vakker natur får vi innføring i områdets geologi, flora og områdets tradisjonelle fjellkulturen. Vi sarter ved Cangas de Onis og vil gå turer på 5 – 7t hver dag og overnatte på hotell. Turen inkluderer den spektakulære stien på klippeveggen gjennom det 1500m dype Cares Gorge, kryssing av Las Horcadinas Pass, de vakre Covadonga sjøene og en tur til foten av Naranjo de Bulnes (Pico Urriellu) en av de mest ikoniske severdighetene i Picos.

Dag

Program

1

Norge – Bilbao. Transfer til vårt hotell nær Cangas de Onis. På kvelden blir det briefing og middag. Kjøretid ca 2,5t.

2

En klassisk rundtur fra Covadonga sjøene gjennom beitemarker og skogen som omslutter det vestlige massivet.

Etter frokost kjører vi til Covadonga-sjøene nordvest for Picos de Europa nasjonalpark. Rundturen går gjennom høytliggende beitemarker og vakre bøkeskoger. Vi passerer mange forlatte steinhytter som tidligere ble brukt til seterdrift om sommeren. På ettermiddagen kjører vi til vårt neste hotell i Arenas de Cabrales der vi vil ha tre overnattingere. Landsbyen er inngangen til det sentrale massivet i Picos de Europa. Kjøretid 1 t.

Lengde: 15 km / 7-8 t

Stigning: +680 m, -1300 m

Høyde overnatting:

3

Fra Arenas de Cabrales til landsbyen Tielve eller Sotres. Utsikt over sentralmassivet.

I dag starter vi fotturen fra hotellet og følger en gammel brosteinsbelagt romersk vei gjennom tett skog av kastanjetrær. En lang stigning tar oss opp til beitemarker fulle av fargerike alpine blomster og ruiner av gamle fjellhytter. Her har vi en utrolig utsikt innover dalen og elven Duje og det sentrale massivet av Picos med sin imponerende rekke av høye, taggete, kalksteinstopper. Vi fortsetter inn i nasjonalparken og ned til den vakre lille landsbyen Tielve som er en tradisjonelle fjellbye i Picos eller videre til Sotres hvor vi besøker et lokalt ostemeieri. Guiden bestemme det beste stedet å avslutte dagens tur basert på forholdene. Disse to landsbyene er blant de beste stedene å smake den lokale Cabrales blåmuggost. Retur til hotellet med bil.

Lengde: 14 km / 6 t

Stigning: +1300 m, -800 m

Høyde overnatting:

4

Fra Ponchebos til mektige Cares Gorge.

Kort kjøretur til Ponchebos der vi starter fotturen gjennom den praktfulle Cares juvet eller Garganta del Cares. Cares juvet danner en naturlig grense mellom occidental- og sentralmassivene. Enkelte steder rager veggene i juvet nesten 2000 stupbratte meter over oss og stien er hugget ut av klippene. Stien ble bygget på 1920-tallet i forbindelse med en vannkraftsutbygging og er en av de aller mest spektakulære turene i Picos de Europa. Stien går over dype kløfter med det blå vannet i elven Cares og vi vil få orientering om den geologiske historien til området og hvordan dette har påvirket vegetasjon og faunaen i juvet. Til slutt har vi en kort kjøretur til Arenas de Cabrales.

Lengde: km / 6 t

Stigning: +260 m, -260 m

Høyde overnatting:

5

Fra Pandebano til foten av legendariske Naranjo de Bulnes (Pico Urriellu).

Dagens etappe følger en gammel gjeter- og fjellklatrersti til foten av Naranjo de Bulnes (Pico Urriellu) i hjertet av Picod. Fjellet er en stor kalksteinstopp fra paleozoisk tid. Vi kjører til Pandebano Coll (1218m) og fortsetter til fots over beitemarker og enger. På veien har vi mulighet for å se blomsterarter som er unike for dette området. Stien stiger jevnt opp til Vallejo passet hvor stien tar en skarp sving nedover blant klippene før en kort bratt bakke tar oss opp til foten av Naranjo de Bulnes. Stopper for lunsj på Vega de Urriello Refuge de vi kan nyte den fantastiske utsikten over toppene og kysten. Vi returnerer til Pandebano og kjører til vårt neste hotell i nærheten av Fuente de.

Lengde: 9 km / 6 t

Stigning: +740 m, -740 m

Høyde overnatting:

6

Taubanen til Mirador del Cable, over Las Horcadinas Pass (1900m) og ned i dalen.

I dag starter vi fra hotellet og spasere til taubanestasjonen der vi tar banen fra 1100m til 1800m på ca 7 minutter! På toppstasjonen Mirador del Cable har vi fantastisk utsikt mot et månelignende landskap, hvor vi kan håpe å få øye på noen fjellgeiter blant steinene. Vi fortsetter til Las Horcadinas pass (1900m). Fra passet går vi ned til dalbunnen og inn i tett middelhavsskog. Retur til hotellet.

Lengde: 8 km / 5-6 t

Stigning: +200 m, -1000 m

Høyde overnatting:

7

Tur til de vakre beitemarkene Liordes og ned til Fuente De.

Siste dag i fjellet og vi går en krevende men veldig flott rute. Vi følger en gammel gruvesti som går bratt oppover til de øvre beitemarkene i Liordes som er dekket av vakre blomster. Mulig å se å se gribber og fantastisk utsikt over det imponerende sentrale og vestlige massivet av Picos. Vi går tilbake til Fuente Dé tidlig på ettermiddagen og har nok tid til slappe av eller besøke middelalderbyen Potes.

Lengde: km / 7 t

Stigning: +925 m, -925 m

Høyde overnatting:

8

Transfer til flyplass for hjemreise

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Bilbao
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Drikkevarer
 • Forsikringer