Picos de Europa i Nord-Vest Spania

Picos de Europa

Picos de Europa ligger i Nord-Spania og er et av de flotteste fjellområdene i Europa. Imponerende kalksteins topper, grønne daler, krystallklare elver, blomster enger og barskoger er dette et paradis fotturer. I tillegg til flotte fotturer i vakker natur får vi innføring i områdets geologi, flora og områdets tradisjonelle fjellkulturen. Vi sarter ved Cangas de Onis og vil gå turer på 5 – 7t hver dag og overnatte på hotell. Turen inkluderer den spektakulære stien på klippeveggen gjennom det 1500m dype Cares Gorge, kryssing av Las Horcadinas Pass, de vakre Covadonga sjøene og en tur til foten av Naranjo de Bulnes (Pico Urriellu) en av de mest ikoniske severdighetene i Picos.

Dag

Program

1

Oslo - Bilbao Airport – Hostel Poncebos i Poncebos.

Transfer til Poncebos Hostel I fjell landsbyen Poncebos. Briefing av vår guide og middag.

2

Poncebos – Bulnes – Pandebano - Sotres.

En klassisk tur i Picos de Europa er ruten til Pandebano-passet med utsikt mot Picu Urriellu, det mest markante fjellet i dette området. Vi går innom byen Bulnes som ligger inne i fjellet uten veiforbindelse. En dag gjennom vakker natur som ender nær byen Sotres. Bil tilbake til  Poncebos. Overnatting og middag på Poncebos Hostel.

Lengde: 11 Km. ↑ 1,120 m. ↓ 370 m.

3

Pandebano – Urriellu (Naranjo de Bulnes) Refuge - Pandebano.

Dagens etappe er en klassiker i Picos de Europa og vi går ruten som forbinder Sotres med Urriellu fjellhytte. Vi kjører opp til Pandebano der vi har flott utsikt mot dagens mål Picu Urriellu som er senter for fjellklating i denne delen av Spania. På veien stopper vi ved Terenosa Refuge der vi har en pause før vi fortsetter opp til Urriellu Refuge, som ligger ved foten av vestveggen av Picu Urriellu. Retur samme vei og bil tilbake til Poncebos. Overnatting og middag på Poncebos Hostel.

Lengde: 13 Km. ↑ 980 m. ↓ 980 m.

4

Covadonga Lakes – Rundtur

Etter frokost kjører vi til Covadonga-sjøene nordvest for Picos de Europa nasjonalpark. Rundturen går gjennom høytliggende beitemarker og vakre bøkeskoger. Vi passerer mange forlatte steinhytter som tidligere ble brukt til seterdrift om sommeren. Vi besøker typiske "Majadas" hvor gjetere bor med dyrene sine om sommeren og lager Gamoneu-ost på tradisjonell måte. Returner med bil til Poncebos. Overnatting og middag på Poncebos Hostel.

Avstand: 11 Km. ↑ 420 m. ↓ 420 m.

5

Cares Gorge

Dagens etappe går gjennom den praktfulle Cares juvet eller Garganta del Cares. Cares juvet danner en naturlig grense mellom occidental- og sentralmassivene. Enkelte steder rager veggene i juvet nesten 2000 stupbratte meter over oss og stien er hugget ut av klippene. Stien ble bygget på 1920-tallet i forbindelse med en vannkraftsutbygging og er en av de aller mest spektakulære turene i Picos de Europa. Stien går over dype kløfter over det blå vannet i elven Cares. Vi går fram til Caín (460m) in León og returnerer same veien. Overnatting og middag på Hostal Poncebos.

Lengde: 22 Km. ↑ 575 m. ↓ 575 m.

6

Cabaña Veronica refuge and Horcados Rojos Pass.

Transfer til Hotel Aliva. I dag vil vi gå i høyfjellet i Picos de Europa. Vi går langs La Vueltona stien opp til Cabaña Verónica fjellhytte og videre til Horcados Rojos passet der vi har fantastisk utsikt mot sør- og vestsiden av Urriellu Peak og en rekke andre fjell. Retur samme vei og vi går innom utsiktspunktet på toppen av kabelbanen med utsikt mot Cantabrian Mountains RangeOvernatting og middag på Hotel Aliva.

Distance: 12 Km. Ramp: ↑ 790 m. ↓ 790 m.

7

Padiorna Peak, Liordes meadows og Fuente Dé.

Vi følger stien La Vueltona til Padiorna Peak med fantastisk utsikt mot Liordes engene, Fuente Dé og Cantabrian Mountains Range. Vi går ned til Liordes engene og videre til Fuente Dé langs Los Tornos stien. Til slutt tar vi kabelbanen opp til Hotel Aliva Overnatting og middag på Hotel Aliva.

Lengde: 14 Km. ↑ 1,000 m. ↓ 1,400 m.

8

Aliva – Bilbao Airport

Etter frokost tar vi kabelbanen ned til Fuente Dé. Transfer til Bilbao flyplass for hjemreise

Inkludert i prisen er følgende:

 • Tur i henhold til programmet ovenfor
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Alle avgifter til nasjonalparker
 • Guide
 • Transport

Følgende er ikke inkludert i prisen:

 • Flybillett t/r Oslo – Bilbao
 • Tilslutnings fly til Oslo
 • Tips til guide
 • Lunsj og middag
 • Drikkevarer
 • Forsikringer