Kenyas beste safaripark Masai Mara med Rift Valley Lakes

 Wildebeest Masai Mara

Masai Mara (1510 km2) er den delen av Serengeti som ligger inne i Kenya og er med god grunn den mest berømte parken i Kenya. Fra juli til november er parken åsted for den store dyre vandringen i Serengeti med rundt to millioner dyr på vandring. De mest dramatiske bildene fra Masai Mara er ofte fra Mara elven der dyreflokkene krysser elven som har et stort antall sultne krokodiller. Det finnes mange store flokker med løver og det er ikke uvanlig å få oppleve en flokk på jakt. Leoparder og geparder er også vanlige og I tillegg er det store mengder gnu, bøffel, antiloper, gaseller, flodhester og over tretti nesehorn. Parken har to elver som har vann hele året så det høy konsentrasjon av dyr også utenom dyrevandringen.

Dag

Beskrivelse

1

Oslo  – Nairobi.

2

Nairobi – Lake Nakuru. Vi passerer kaffe plantasjer og stopper vi ved Limuru for å se på utsikten over Rift Valley. Fra utsiktspunktet har vi flott utsikt mot Mt. Longonot og Maasai slettene. Etter 45 km passerer vi Lake Naivasha som har et utrolig rikt dyreliv. Sjøen var også Nairobis flyplass fra 1937 til 1950. Vi kjører videre til Lake Nakuru som er en grunn soda innsjø. Det er over 400 fuglearter her og rikt dyreliv med både flodhester og nesehorn. Vi kjører rundt i parken om ettermiddagen. Vi overnatter på hotell ved sjøen

3

Nakuru – Masai Mara. Masai Mara er med god grunn Kenyas mest populære park. Mara er Kenyas del av Serengeti som har det meste av området inne i Tanzania. Parken er ca. 320 km2 og består av åpne gress sletter med elvene Mara og Talek. Hele parken har et fantastisk dyreliv, men konsentrasjonen er høyest i området ved Esoit Oloololo Escarpment i den vestre delen. Det finnes mange store flokker med løver og det er ikke uvanlig å få oppleve en flokk på jakt. Leoparder og geparder er også vanlige og I tillegg er det store mengder gnu, bøffel, antiloper, gaseller, flodhester og over tretti nesehorn. Den mest spektakulære opplevelsen i Mara er den årlige gnu vandringen. Millioner av dyr på vei sydover rundt oktober for å returnere i juli-august. Vi overnatter på hotell i parken.

4

Masai Mara. Vi tilbringer en hel dag i parken og får se et utrolig dyreliv. Vi har også lagt inn et besøk i en Masai landsby. Vi overnatter på hotell i parken.

5

Masai Mara – Nairobi. Etter en morgensafari kjører vi tilbake til Nairobi. Avreiser til Norge via Amsterdam ca. kl 22:45.

6

Ankomst Norge på formiddagen.

 Inkludert i prisen er følgende:

  • Tur ihht programmet ovenfor.
  • Overnatting i dobbeltrom i på safarien.
  • All mat på safari.
  • Alle avgifter til nasjonalparker.

Følgende er ikke inkludert i prisen:

  • Fly t/r Norge - Nairobi
  • Tips til guide.
  • Lunch og middag på hotellet i Nairobi
  • Drikkevarer på turen.
  • Visumkostnader (ca. USD 50).