Masai Mara

Masai Mara kart

Høyeste tetthet av dyr Kenya!

Masai Mara national reserve og Greater Mara Concession Areas dekker ca 3000 km2 og er den selen av Serengeti som ligger i Kenya. Området er åsted for den største dyrevandringen på planeten med over 2 millioner dyr på vandring. Dyrevandringen befinner seg i Masai Mara fra juli til november men området har rikt dyreliv hele året.

Masai Mara Reserve

Masai Mara national reserve er med god grunn den mest berømte av Kenyas 17 safariparker. Med sine 1510 km2er ikke dette en stor park men overflod av vann året rundt gjør at området har rikt dyreliv hele året. Størst antall dyr har de selvfølgelig når gnu vandringen er i området fra juli til november. Masai Mara Reserve og Greater Mara har permanent vann og elven Mara som kommer fra flere nedslagsfelt og har derfor blitt mindre påvirket av tørken som har plaget Øst-Afrika. Reservatet består av åpent gresslette med klynger av akasietrær i sørøst, Oloololo Escarpment danner den vestlige grensen og skaper en naturlig trakt som leder de store dyreflokkene inn i området. Området i vestkalles Mara Triangle og har høyt antall dyr hele året på grunn av  at tilgangen til vann alltid er god. Dette området er mer avsides og får dermed besøk av færre turister. Den østligste delen av parken ligger bare 224 kilometer fra Nairobi så dette området har høyere antall turister.

Greater Mara Concession Areas

I motsetning til Mara National Reserve eies og administreres områdene som omgir Masai Mara Reserve av de lokale Maasaiene. Tradisjonelt har Masaiene drevet med kveg og geiter men har i de sistte årene satset på turisme. Greater Mara har færre restriksjoner enn Masai Mara Reserve og tilbyr gå-safari, natt-safari og mulighet til å kjøre safaribilen utenom veiene.  Gnuvandringen ankommer dette området senere enn i Masai Mara Reserve men tilbyr ellers det samme med større fleksibilitet.