Kenyas safariparker

Kenya er et av de mest varierte landene i Øst-Afrika.  Palmer og hvite sternder langs kysten av Det Indiske hav i øst, det fjellrike høylandet i sentrale Kenya, ørkenlandskapene i de nordlige grenseområdene og de fantastiske slettene i Masai Mara.

Masai Mara

Masai Mara er juvelen i kronen av Kenyas safaridestinasjoner og byr på utrolig dyreliv som få steder kan måle seg med. Fra juli til november er den store gnu vandringen i parkemn med rundt to millioner dyr samlet i dette området. Da er det mulig å oppleve store flokker med gru og sebra som krysser Mara elven der sultne krokodiller venter. Parken er også et ypperlig sted å får de de store kattedyrene og da det er alltid bra med vann i Masai Mara har parken et rikt dyreliv året rundt.

Amboseli nasjonalpark

Dette er parken der de klassiske bildene av elefanter som vandrer forbi Kilimanjaroer tatt. Parken er i tillegg berømt for store elefant flokker og rikt dyreliv. Ligger rett ved grensen til Tanzania og er en av de mest populære parkene i Kenya.

Laikipia-platået

Dette området ligger ved Mt Kenya nord for Nairobi og var en gang den viktigste ranchregionen i Kenya.  De siste årene har det blitt opprettet flere private parker i området med rikt dyreliv i storslåtte omgivelser.

Samburu National Reserve

Tre flotte parker i Kenya’s ville nord! Samburu National Reserve, Buffalo Springs National Reserve og det Shaba National Reserve, er et ypperlig reisemål for som ønsker rikt dyreliv med færre turister.  Dette er en region for Samburu (en nomadisk gren av Maasai-stammen, som betyr "sommerfugl" på Maa-språket) med mulighet for besøk i lokal landsby for å oppleve deres unike livstil.

De store innsjøene

De store innsjøene i Kenyas Rift Valley byr på vakker natur og er berømt for store flokker med flamingo i tillegg til en rekke andre arter. Lake Naivasha og Nakuru er flotte reisemål å vurdere for de som ønsker avslapning og er spesielt attarktiv for fugleinteresserte.