Okavango Delta

Okavango sunset

Botswana er uten tvil Afrikas mest uberørte og eksklusive safari destinasjon og regnes av mange som juvelen blant Afrikas safari destinasjoner. Det fantastiske Okavango deltaet er med god grunn den meste berømte destinasjonen i Botswana. I tillegg har Botswana andre destinasjonere av ypperste klasse som Chobe, Linyati og Savuti, Makgadikgadi og Kalahari.

Hvor er de beste safari destinasjonene i Botswana?

Okavango-deltaet

Kjent over hele verden for å være en av de mest uberørte og unike safaridestinasjonene i Afrika. Okavango deltaet er verdens største innlandsdelta (250 km X 150 km) og de fleste besøker området fra april til oktober da flomvannet fra fjellene i Angola oversvømmer deltaet. Dette er tørkeperioden for dette området så deltaet tiltrekker seg store mengder dyr. Moremi Game Reseve har adgang for alle mens de private områdene (consessions) som omgir Moremi tilbyr eksklusive og unike opplevelser med et lite antall besøkende om gangen.

Chobe nasjonalpark og langs Chobe elven

Den nest mest kjente regionen i Botswana er langs Chobe-elven og Chobe nasjonalpark nordøst i landet . Regionen er kjent for enorme elefant flokker som kommer ut av mopane skogen og ned til elven for å bade og drikke. En tur til dette området er veldig populær og vil være mindre eksklusiv enn Okavango.

Linyanti-elven og Savuti Spillway

Dette området er dannet av overløpet fra flomvannet i Okavango og vannet ender til slutt opp i Chobe-elven. Linyanti og Savuti er overveiende private områder (consessions) og tilbyr privat og eksklusiv opplevelse.

Saltslettene Makgadikgadi, Tau og Nxai

Saltslettene er uttørkede innsjøer som ligger slettene syd for Okavango. Innsjøene oppstår når flomvannet fra Angola til slutt flommer ut over slettene. I tørkesesongen fordamper vannet og etterlater seg saltsletter. Et av høydepunktene i dette området er migrasjon av sebra fra Chobe som foregår mellom desember og mars.

Central Kalahari viltreservat

Med en størrelse på ca 53 000 kvadratkilometer er Central Kalahari (eller CKGR) et av de største viltreservatene i verden. Området er et ørkenområde i sentrum av Botswana. Tettheten av dyr er mindre enn i områdene beskrevet ovenfor men naturen er unik. Store åpne områder med veldig få turister gjør dette til et område med spesielle opplevelser.