"Northern Circuit" til Lake Manyara, Ngorongoro, Serengeti og Tarangire

Lions Serengeti

Det nordlige Tanzania byr på det aller ypperste av safariparker. Vi besøker Lake Manyara, Serengeti Ngorongoro og Tarangire. På denne turen får vi virkelig oppleve hvordan Afrikas dyreliv må ha fremstått for 100 år siden. Dyrene går fritt over store områder og enorme dyreflokker opprettholder de samme vandringene de har gjort i tusenvis av år.

Dag

Program – 8 dager

1

Norge  Tanzania

2

Kilimanjaro flyplass – Lake Manyara - Karatu

Ankomst Kilimanjaro flyplass der vår sjåfør venter på oss. Vi kjører gjennom Arusha og til Lake Manyara parken som ligger ved den 600 m høye kanten til Rift Valley. Dette er en liten park så det passer med en liten rundtur der på ettemiddagen. I parken finnes løver, elefanter, giraffer, flodhester, antiloper og en rekke andre dyr. På ettermiddagen kjører vi videre til Karatu som ligger ved Ngorongoro parken.

3

Karatu  Serengeti.

Vi kjører opp på kanten av Ngorongoro krateret og har fantastisk utsikt mot kraterbunnen 600 m under oss. Vi fortsetter mot Serengetis enorme gressletter har lagt inn et besøk i en Masai landsby. Her får vi oppvisning i tradisjonell dans og får se de enkle hyttene som masaiene bor i.
Serengeti er ca. 14 700 km2 stor og parken består av enorme gress sletter. Ute på slettene stikker det opp små steinformasjoner eller ”kopjes” som de kalles. Kopjes er som øyer på slettene og er et viktig habitat for flere dyrearter. Vi rekker en "game drive" før solen går ned og vi har mulighet å se løver, leopard, gepard, flodhest i tillegg til gnu, sebra og antiloper. Vi overnatter i Wild Camp som ligger midt inne i parken. Wild Camp er en teltleir av høy standard der hvert telt har vanlig seng, dusj og toalett. I tillegg har leiren spise/oppholdstelt.

Gnu vandringen er kanskje Serengetis største attraksjon med to millioner dyr på vandring. Dyrene tilbringer regnsesongen (mars-mai) i den sydlige delen av parken i området rundt Ngorongoro. Når dette området tørker opp (juni-juli) starter vandringen mot Masai Mara i Kenya der flokkene ankommer rundt august-september. I november vandrer dyrene sydover tilbake til området rundt Ngorongoro der kalvingen foregår. Tidsrommet for vandringene er væravhengig og vil variere noe fra år til år.

4

Serengeti.

Game drives i parken morgen og ettermiddag.

5

Serengeti.

Game drives i parken morgen og ettermiddag

6

Serengeti  Ngorongoro

Etter en tidlig frokost kjører til Ngorongoro Krateret som er en gammel vulkan som har kollapset og er ca. 16 – 19 km i diameter. Vi tar med lunsj boks og tilbringer resten av dagen nede i krateret. I krateret er det tusenvis av dyr og vi har mulighet til å se blant annet løver, nesehorn, flodhest, flokker med bøffel og antiloper. Dette er et fantastisk sted for å se Big 5 og det har blitt tatt opp en rekke filmer i dette området.

7

Karatu  Tarangire – Kilimanjaro Int Flyplass.

Vi kjører til Tarangire parken som er en flott park med færre turister enn for eksempel Ngorongoro. Parken har størst konsentrasjon av dyr utenom Serengeti. Landskapet er variert med åser, Tarangire elven og store baobab trær. I tørkesesongen juli til september samles dyrene langs elven og det er observert flokker på opp mot 300 elefanter. I parken finnes det også, blant annet, løver, leopard, gepard, hyene, apekatter, bøffel, sebra, giraff og en rekke antilope- og gasell arter. Sumpområdene trekker også til seg et utrolig antall fugler og det har blitt observert over 550 forskjellige arter i parken. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Kilimanjaro flyplassen der vi tar fly tilbake til Norge.

8

Ankomst Norge

Inkludert i prisen er følgende:

  • Tur ihht programmet ovenfor.
  • All overnatting i dobbeltrom
  • All mat på safari.
  • Alle avgifter til nasjonalparker.
  • Guide / sjåfør.
  • Transport t/r Kilimanjaro flyplassen.

Følgende er ikke inkludert i prisen:

  • Flybillett t/r Oslo – Kilimanjaro.
  • Tips til guide / sjåfør.
  • Drikkevarer på turen.
  • Visumkostnader (US$ 50).