Tanzanias safariparker

Tanzania et av landene med mest biologisk mangfold i Afrika. Palmetraær og kritthvite strender langs det asurblå indiske hav i øst, fjellrike skoger i Mahale i vest, de vulkanske slettene i Serengeti i nord og skogsområder i Selous i sør er noe av de landet kan by på.

Serengeti National Park

Sammen med Okavango-deltaet i Botswana og Masai Mara i Kenya, er gresslettene i Serengeti en av Afrikas mest berømte safari destinasjoner. Hovedattraksjonen i Serengeti er den legendariske gnuvandingen med over to millioner dyr på vandring. Parken har imidlertis stor tetthet av dyr hele året så dette er en sted som er glimrende for safari hele året.

Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret ligger like øst for Serengeti og er alltid inkludert i programmet for safari til Serengeti.  Ngorongoro var på et tidspunkt en vulkan på rundt 6000 meter men vulkanen har kollapset og høyeste punkt på kraterkanten er ca 2400 m.  Ca 600 m lavere danner bunnen avkrateret en naturlig iinnhegnnig, ca 20 km i diameter, med et utrolig dyreliv som inkluderer 8 løveflokker og en stor gruppe sjeldne sorte nesehorn.

Tarangire nasjonalpark

Tarangire er berømt for enorme elefantflokker som vandrer inn og ut av parken. I tillegg er det mulig å se Kudu, løver, leopard og gepard.

Selous Game reserve

Selous er sammen med Ruaha et glimrende alternativ til Serengeti og Ngorongoro. De har ikke like store dyreflokker som i nord men har mye færre turister og ert rikt dyreliv. Området er frodig med store elver og byr på krokodiller og flodhester i tillegg til villhunder og de store kattedyrene.

Ruaha nasjonalpark

Ruaha ligger vest for Selous og området preget av mangel på vann.  Dette er en uberørt del av Tanzania berømt for store løveflokker som jakter på bøffel som det finnes mye av i parken.

Mahale nasjonalpark

Vest i Tanzania ved bredden av Lake Tanganyika ligger Mahale parken som byr på sjimpanser og en unik safari opplevelse. Få turister og et av de få stedene i verden fer det er mulig å besøke sjimpanse flokker til fots.

Katavi nasjonalpark

Katavi er et glimt av "gamle" Afrika som det har eksistert i millioner av år. Store flokker med bøffel dominerer gresslettene i sentrum av parken. Denner konsentrasjonen av byttedyr tiltrekker seg rovdyrene i parken. Løver, leoparder, hyener jakter på denne store flokken og dette er et av de beste stedene i Afrika for å se de store rovdyrene på jakt.