Serengeti og Ngorongoro

Cheetah Serengeti

Serengeti nasjonalpark er mest berømt for den årlige gnuvandringen med rundt to millioner dyr på vandring. Parken har et rikt dyreliv og er verdt et besøk hele året. Den 15 000 kvadratkilometer store parken er hjem til over 2 millioner gressetere, 4000 løver, 1000 leoparder, 550 geparder og rundt 500 fuglearter. Bli med å utforske de endeløse Serengeti-slettene med trær og kopjes (steinformasjoner) der majestetiske løver skuer ut over sitt rike,  opplev den store gnu vandringen eller finn en leopard i skogen. Eller sveve over slettene ved soloppgang under en varmluftsballong.  Overnatting i alle prisklasser - lyden av løver som brøler om natten er gratis.

 Ngorongoro

Ngorongoro krateret er en kaldera som ble dannet da en stor vulkan kollapset for ca. 3 millioner år siden. Kraterkanten ligger ca. 2200 m over havet og bunnen ca. 610 m lavere med diameter på ca. 16 km. Den opprinnelige vulkanen er estimert til å ha vært 4500 to 5800 m høy.

I krateret er det rundt 25 000 store dyr og den høyeste konsentrasjonen av rovdyr i Afrika. Det er ca. 65-75 løver i krateret fordelt på 8 grupper. Hannløvene er spesielt store på grunn av stor tilgang på mat så løver som kommer inn utenfra blir vanligvis jaget bort. Dette er et av de beste stedene i verden for å se Sorte Neshorn og det er for øyeblikket over 50 individer i krateret. I krateret finner vi også elefanter, flodhest, gnu, sebra, eland, bøffel, og gaseller. Langs kraterkanten finner vi også geparder, leopard og fjell-sivbukk. I krateret finner vi "big five" som er nesehorn, bøffel, elefant, leopard og løve. Krateret ser ut som en naturlig innhegning, men opptil 20% av gnuene og halvparten av sebraene drar ut av krateret i regnsesongen. Også en del andre arter beveger seg ut og inn av krateret i løpet av året.